Tisdag 2 april kl. 18.30 OBS! - Varannan vild
Christel Kvant, författare till en lång rad trädgårdsböcker och krönikör i tidningen Trädgårdsliv, berättar om hur vi skapar förutsättningar för biologisk mångfald i våra trädgårdar.
Christel gjorde sommaren 2022 en utställning för Fredriksdals museer och trädgårdar – Varannan vild! Utställningen berättade om vikten av att släppa in vilda, inhemska växter i trädgården. De flesta av oss har huvudsakligen importerade exoter – och de fungerar inte som värdväxter för våra insekter! Ett föredrag som är en ögonöppnare – nu lär vi oss hur vi hjälper fjärilar, humlor och andra insekter att överleva med hjälp av våra trädgårdar!
Plats: Sjöbo Församlingshem, Lilla Norregatan 3, 275 30 Sjöbo
Anmälan: senast torsdag 28 mars till info@sjobotradgard.se
 


Tidigare aktiviteter:

Måndag 18 mars kl. 19.00 – Odlingshacks med Filip
Filip Johansson hoppade av en chefskarriär inom IT-branschen för att flytta till en gård på landet och börja odla. I sin rikt illustrerade bok ”Trädgårdshacks”, på sitt Instagramkonto och i sin app GardenR har han samlat husmorsknep, finurliga lösningar och trädgårdshacks gällande allt ifrån att fixa smarta sådder, att bygga egna verktyg, att fixa klätterstöd, till hur man maxar skörden, men så klart också hur man njuter av sin trädgård.
Det är enkelt, roligt och med en tanke på biologisk mångfald och en hållbar trädgård. Här finns smarta saker att göra under hela trädgårdsåret! Vill du få ny inspiration, hitta smarta genvägar, få aha-upplevelser och ha roligt i trädgården, då måste du lyssna på kvällens föredrag! Böcker till försäljning.

Hemsida: www. gardenr.com

Torsdag 14 mars kl. 19-21 – Vårarrangemang hos Erikas Blommor
Vi är ett gäng på fyra glada floristutbildade tjejer som tillsammans får Veberöd att blomstra! säger Erika Tomasdotter Olsson som driver Erikas Blommor & Ting, en stor butik med presenter, snittblommor, krukväxter och inredning.
Det är en mysig butik där man blandar gammalt med nytt. Under kvällen bjuder tjejerna på vårinspiration inför den stundande påsken och med hjälp av dem skapar ni ett arrangemang att ta med hem.
Erika och hennes personal visar några olika förslag på vad man kan göra. Antingen gör man endast ett arrangemang eller så binder man även en bukett av de blommor som ingår. Du väljer själv vad du vill göra. 
20 personer får plats i butiken.

Tisdag 27 februari kl. 19.00 – Plantera mera och varierat (Zoom-föredrag)
Vi har över 2 miljoner trädgårdar i Sverige. Man har funnit att våra trädgårdar i många fall har större biologisk mångfald än vad som är fallet utanför dem.
Vi tittar på växtval, både för att kunna erbjuda nektar och pollen, ge möjlighet för reproduktion och övervintring till våra värdefulla insekter, att skänka skydd och mat till våra småfåglar och övriga invånare i trädgården. Med andra ord – att planera en trädgård för både människor, insekter och djur att trivas i!
Efter webbinariet finns det möjlighet att ställa frågor. Föreläsare Lena Truelsen är genuint växtintresserad. Hon är utbildad trädgårdsingenjör och är fjärde generationens trädgårdsmästare. Genom åren har hon jobbat i plantskola, i gardencenter, arbetat med projektering av både villaträdgårdar och utemiljöer i bostadsområden samt varit projektledare i BoGrönt, där huvudsakligen uppgiften varit inköp samt marknadsföring av växter. Kvällens moderator är Inger Ekrem, RST.


Torsdag 8 februari kl. 18.30 – Årsmöte och Torrt och frodigt

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar med presentation av årets verksamhetsberättelse blir det föreläsning med Peter Korn från Klinta Trädgård.
Torrt och frodigt, anläggning av torra miljöer och om tekniker och växtval för odling i torra lägen och med minimal vattenförbrukning är lite av innehållet i kvällens presentation.

Peter är väl känd för sitt arbete med att i sina trädgårdar återskapa de för växterna naturliga förutsättningarna beroende på deras ursprung. Kunskapen om växternas naturliga ståndorter är nyckeln till Peters sätt att odla dem på. I över 25 års tid har han anlagt bäddar för i första hand vildarter. De senaste åren har han börjat intressera sig mer och mer för större färgsprakande perennplanteringar och alla vackra prydnadsgräs. ”Det betyder inte att jag har tappat intresset för vildarterna, tvärtom, ju fler växter jag lär känna, desto fler växtgrupper fascinerar mig”, skriver Peter.

Föreningen bjuder på hembakade tårtor till kaffet!
Plats: Sjöbo Församlingshem, Lilla Norregatan 3, 275 30 Sjöbo 


Söndag 21 januari kl. 13-16 – En eftermiddag med frötema
En vintrig eftermiddag i januari tänkte vi kasta oss in i fröernas värld! Ta del av information och höra om nyheter i årets fröhyllor. Det är snart dags att sätta i gång att så de första sorterna. 
Några fröfirmor kommer att vara på plats för att presentera sitt sortiment och berätta om årets nyheter. Passa på att samla egna fröer i höst! En punkt i dagens program handlar om Fröbyte. Det innebär att du samlar egna fröer under hösten, märker upp dem med namn i små papperspåsar. Ta med dina insamlade frön för att byta mot andra som du saknar eller kanske inte ens visste att du behöver. Fröer från till exempel kulturarvssorter i grönsakslandet, från snittblommor i din trädgård, perenner, bienner och anueller. Alla fröer som du tycker är värda att dela med dig av och sprida vidare. Kanske även de där fröpåsarna du aldrig öppnade i somras.

Mer information kommer Vårprogram 2024 som dyker upp hos medlemmarna efter julhelgerna. 

Plats: Församlingshemmet, Lilla Norregatan 3, 275 30 Sjöbo 

Torsdag 7 december kl. 19.00 – Blommigare jul
Gunnar Kaj återkommer till Sjöbo. Denna gång kommer han att visa bilder med främst vackra vinterarrangemang för att inspirera oss inför julen. Både exotiska blommor och traditionella, enkla material från skog och natur tycker han passar bra för att skapa julstämning. Med utgångspunkt och inspiration från sin trädgård i Roslagen har Gunnar utformat många evenemang och blomsterutställningar i slott, parker och muséer runtom i landet.
Naturnära utformning och finurliga lösningar är ofta Gunnars signum, även för de blomsterdekorer han utformat för fjorton Nobelbanketter. Han har även lovat att sätta ihop några enkla arrangemang inför oss i publiken under kvällen.

Med under kvällen är även Joakim med personal från Zorina Blomsterhandel, Sjöbo, med försäljning av julblommor, buketter och dekorationer till jul.
Det blir lotteri med blomsterarrangemang bland vinsterna och det serveras god julfika.

Plats: Församlingshemmet, Lilla Norregatan 3, 275 30 Sjöbo

 

 

ニューバランス 576 ネイビー ニューバランス 576 レディース ニューバランス 996 ニューバランス 996 574 ニューバランス 996 キッズ ニューバランス 996 グリーン ニューバランス 996 グレー ニューバランス 996 ネイビー ニューバランス 996 メンズ ニューバランス 996 レディース ニューバランス 996 梨花 ニューバランス 1300 ニューバランス 1400 ニューバランス m1400 ニューバランス m1400 レディース ニューバランス ml574 ニューバランス ml574 RSK ニューバランス ml574 グリーン ニューバランス ml574 グレー ニューバランス キッズ 996 ニューバランス キッズ サンダル ニューバランス キッズ スニーカー ニューバランス スニーカー ニューバランス スニーカー 574 ニューバランス スニーカー 996 ニューバランス スニーカー コーデ ニューバランス スニーカー シリーズ ニューバランス スニーカー メンズ ニューバランス スニーカー レア ニューバランス スニーカー 安い ニューバランス スニーカー 人気 ニューバランス メンズ ニューバランス メンズ 574 ニューバランス メンズ コーデ ニューバランス メンズ スニーカー ニューバランス メンズ 人気 ニューバランス レディース ニューバランス レディース 574 ニューバランス レディース 996 ニューバランス レディース グレー ニューバランス レディース ネイビー ニューバランス レディース ピンク ニューバランス レディース ベージュ ニューバランス レディース 安い ニューバランス レディース 赤 ニューバランス レディース 梨花 ニューバランス レディース 人気 ニューバランス レディース 人気 梨花 ニューバランス 梨花 ニューバランス 人気 ニューバランス 人気 メンズ ニューバランス 人気 ランキング ニューバランス 人気 レディース ニューバランス 人気 梨花 ニューバランス 574 ニューバランス 574 イエロー ニューバランス 574 グリーン ニューバランス 574 ネイビー ニューバランス 574 メンズ ニューバランス 574 レッド ニューバランス 574 レディース ニューバランス 576 ニューバランス 576 コードバン